'Microsoft mag door met Windows 98'

ROTTERDAM, 13 MAART. Het Amerikaanse ministerie van Justitie staat Microsoft waarschijnlijk toe in zijn nieuwe besturingssysteem Windows 98 een zogeheten browser te integreren waarmee op Internet kan worden gesurft. Dat meldde gisteren The Wall Street Journal.

Volgens het blad willen de mededingingsautoriteiten Microsoft wel dwingen een extra versie te ontwikkelen van Windows 98 waarin de browser, die nu Internet Explorer heet, niet is opgenomen. The Wall Street Journal citeert anonieme bronnen die nauw bij de zaak betrokken zijn. Het Amerikaanse ministerie van justitie beschuldigt het concern ervan een afspraak te schenden uit 1995, die Microsoft verbiedt afnemers van zijn besturingsprogramma te dwingen tot het kopen van andere Microsoft-programmatuur. Volgens de krant verzamelt het ministerie bewijzen om Microsoft meer ten laste te leggen dan alleen de schending van deze afspraak.