Kluivert schiet Milan naar eindstrijd beker

ROTTERDAM, 13 MAART. In blessuretijd heeft Patrick Kluivert AC Milan gisteravond naar de finale van het Italiaanse bekertoernooi geschoten. Met zijn tweede treffer van de avond bracht de oud-Ajacied de stand op 2-2. Na de 0-0 in de eerste wedstrijd in Milaan was dit resultaat in het tweede duel in en tegen Parma voldoende voor de eindstrijd tegen Lazio Roma.

Kluivert zou door een spierblessure in het bovenbeen aanvankelijk niet meedoen. Tijdens de warming-up besloot de aanvaller toch aan het duel te beginnen. Zijn inbreng bleek van grote waarde. In de eerste helft zette Kluivert zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Maar door doelpunten van Chiesa en Stanic leek AC Milan het uitzicht op de finale te verspelen. Aan het laatste doelpunt van Parma, vier minuten voor het einde van de wedstrijd, ging een verdedigingsfout van Kluivert vooraf. In blessuretijd maakte de Nederlandse international na een scrimmage zijn misser goed. Na de gelijkmaker floot de scheidsrechter onmiddellijk af.

Door het bereiken van de bekerfinale heeft AC Milan, achtste in de competitie, toch nog uitzicht op het spelen van Europees voetbal, ook als de club de eindstrijd verliest. De kans is namelijk aanwezig dat Lazio Roma zich als nummer twee van de serie A plaatst voor de Champions League. Het toegangsbewijs in de Europa Cup voor bekerwinnaars komt dan vrij voor AC Milan.