Yves Montand opgegraven voor DNA-test

PARIJS, 12 MAART. De Franse autoriteiten hebben gisteren bij het vallen van de avond op het Parijse kerkhof Père Lachaise het lichaam van Yves Montand opgegraven om een DNA-test te kunnen doen. De test moet aantonen of hij de vader is van de 22-jarige Aurore Drossart. Om pers en andere nieuwsgierigen op een afstand te houden gebeurde dit na sluitingstijd van het kerkhof.

Strenge politiebewaking zorgde ervoor dat ongewenste personen niet in de buurt konden komen. Het graf waarin Montand sinds november 1991 begraven ligt naast zijn eerste echtgenote Simone Signoret, was met doeken afgeschermd. Het lichaam werd overgebracht naar een medisch laboratorium in Parijs. De DNA-test moet volgens een Franse expert worden uitgevoerd aan de hand van delen van het gebit en de botten. Daarmee kan met 99,9 procent zekerheid het vaderschap worden vastgesteld. Het Parijse gerechtshof heeft bepaald dat de uitslag van het onderzoek voor 30 juni bekend moet zijn. Het lichaam van Montand is inmiddels weer terug in het graf. Montand heeft altijd ontkend de vader te zijn van Aurore Drossart met wier moeder hij lange tijd een verhouding had. (AFP)