Vier daders spoorloos na beroving geldauto

ROTTERDAM, 12 MAART. Bij een overval op een geldauto in Haarlemmerliede is vanmorgen een aanzienlijk bedrag buit gemaakt. Over de precieze omvang is niets meegedeeld. Een woordvoerder van de politie Kennemerland spreekt van “een professionele, goed voorbereide roof”, die voor zover nu bekend is werd uitgevoerd door vier gemaskerde mannen. Niemand raakte gewond, maar de bemanning van het geldtransport was volgens de woordvoerder wel “behoorlijk overstuur”.

De geldauto van Brinks waardetransport reed rond half zeven over de Haarlemmerstraatweg in richting van het Rottepolderplein. De bemanning werd op de parallelweg naast de A8 klem gereden door twee auto's van het type 'patrol-car', die voor en achter tegen de geldauto botsten. Een van de overvallers richtte daarna een groot wapen - volgens de politie zou het een bazooka kunnen zijn - op de twee inzittenden. Ze moesten uitstappen, waarna de overvallers de geldauto leeghaalden.

Vervolgens staken ze de twee auto's in brand en verdwenen in een derde wagen in de richting Halfweg. De politie trof deze vluchtauto hier korte tijd later ook brandend aan. Op de plek zou een vierde vluchtauto gereed hebben gestaan. De politie begon enkele minuten na de overval met tientallen manschappen aan een speurtocht naar de overvallers. Hierbij werden ook Amsterdamse agenten en een helikopter ingezet. Rond het middaguur waren de daders nog spoorloos.

In 1996 werd in het nabijgelegen Vijfhuizen ook een geldtransport overvallen, waarbij de twee daders met een aantal cassettes ontkwamen.