Suriname

NRC Handelsblad schijnt nog steeds niet te beseffen dat Suriname een onafhankelijke staat is. Dat leidt tot potsierlijke berichtgeving in de editie van 27 februari. Uit 'binnenlandpagina' 2 kan de argeloze lezer opmaken dat de Surinaamse oud-legerleider Bouterse het voorzitterschap van het Olympisch Comité op zich heeft genomen.

'Bouterse zit Olympisch Comité voor' luidt de kop van het bericht. Bouterse dus als opvolger van de in onmin geraakte Wouter Huibregtsen? Natuurlijk niet. Het bericht gaat over het voorzitterschap van Olympisch Comité van Suriname, een land dat sinds 1975 onafhankelijk is. Sinds ik een abonnement heb op deze krant - begin jaren tachtig - heb ik me voortdurend verbaasd over de plaats van de berichten over deze oud-kolonie van Nederland. Kan de berichtgeving die betrekking heeft op de interne aangelegenheden van Suriname nu eindelijk eens op de pagina 'buitenland' worden weergegeven?

    • F. van den Boomgaard