Jan Ullrich stapt af in Tirreno

SORRENTO, 12 MAART. Jan Ullrich heeft na 30 kilometer opgegeven in de Tirreno-Adriatico. De Duitse winnaar van de Tour de France heeft last van zijn luchtwegen. “Ik wilde in dit koele weer geen risico nemen”, aldus Ullrich. Het was gisteren in de omgeving van Sorrento acht graden. Volgens ploegleider Rudy Pevenage vertrekt Ullrich vandaag naar Mallorca.

Op het vakantie-eiland probeert de Duitser zijn conditie op peil te brengen met het oog op Milaan-San Remo volgende week zaterdag. Tien dagen eerder brak Ullrich zijn trainingskamp op Mallorca af wegens griep. De Italiaan Gabriele Balducci won de eerste rit in de Tirreno.

Tom Steels heeft de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Het was voor de Belg in Vichy na een tocht van 194,5 kilometer de tweede ritzege in de Koers naar de Zon na zijn dagprijs van dinsdag. Steels land- en ploeggenoot (Mapei) Frank Vandenbroucke behield de leiderstrui. (ANP)