Golfen mag weer in Zuid-Korea

SEOUL, 12 MAART. Overheidsambtenaren in Zuid-Korea kunnen met een gerust hart hun clubs weer ter hand nemen. Golven is niet langer slecht voor hun carrière, zo heeft de vorige maand aangetreden president Kim Dae-jung laten weten.

“Het staat overheidsfunctionarissen vrij om in hun vrije tijd naar de golfbaan te gaan, op hun eigen kosten”, aldus de woordvoerder van Kim. “Het is niet aan de president om uit te maken of publieksdienaren golf mogen spelen of niet.”

Kims voorganger, Kim Young-sam, legde bij zijn aantreden in 1992 een banvloek op het spelen van golf. Ambtenaren werd niet regelrecht verboden om te golven, maar Kim gaf wel fijntjes te verstaan dat een verblijf op de dure golfbanen niet bepaald bevorderlijk was voor hun loopbaan. Op die manier wilde Kim af van het beeld van hoge ambtenaren en invloedrijke zakenlieden die onder het genoeglijk slaan van een balletje allerlei deals sluiten. Sommige hoge functionarissen hadden die boodschap niet helemaal goed begrepen, en hebben sindsdien geen promotie meer gemaakt. Maar de nieuwe Kim vindt een verbod niet van deze tijd. (AP)