FC Twente - Vitesse: 2-1

FC Twente dankte de bekerzege op Vitesse aan een sterke start. Nadat Korsten voor de bezoekende club twee kansen had gemist, maakte de Duitser Steinmann halverwege de eerste helft de openingstreffer. Hij benutte een vrije trap, na een overtreding op Bosman. Aan de vrije trap ging buitenspel van Ten Caat vooraf.

Dezelfde speler schoot even later op de lat. Tien minuten voor rust stond Steinmann aan de basis van het tweede doelpunt. Zijn voorzet werd door Bosman met een kopbal afgerond. Een paar minuten voor de pauze zorgde de Griek Machlas met een frommeldoelpunt voor 2-1. In blessuretijd van de eerste helft vergrootte FC Twente de voorsprong na een fraaie actie van de Belg De Witte. Hij soleerde met succes door de Arnhemse defensie. Na de pauze kreeg Vitesse nauwelijks kansen op een beter resultaat.