Steels neemt revanche op Moncassin

NEVERS, 11 MAART. Tom Steels heeft de derde etappe gewonnen van Parijs-Nice. De Belgische wielerkampioen won de massasprint voor de Fransman Moncassin en de Italiaan Gianmatteo. Leon van Bon finishte in dezelfde tijd als de winnaar als dertiende.

Frank Vandenbroucke, ploeggenoot van Steels, blijft leider van het algemeen klassement. De Franse favoriet Jalabert is tweede met een achterstand van elf seconden.

Moncassin was veertig kilometer voor de finish betrokken bij een valpartij. Hij moest van fiets wisselen. In de eindsprint kwam hij vijftig centimeter tekort voor de dagzege. Steels nam met zijn overwinning wraak op Moncassin. Vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk moest de Belg de Tour verlaten nadat hij in de sprint van de etappe naar Marennes zijn bidon naar Moncassin had gegooid. (AFP)