Maik de boer

Foto: Stylist Maik de Boer (37), hier met actrices Jetty Mathurin (met jas) en Marieke van der Pol van de comedy Oppassen!!!, is geen onbekende in de tv-wereld. Behalve voor de hele cast van Oppassen!!! bepaalt hij ook de kleding voor onder andere Jack Spijkerman, Tineke Verburg, Astrid Joosten, Mireille 'Koffijtijd' Bekooij en Inge Diepman (Herexamen, Middageditie).

In het verleden hield hij zich bezig met de restyling van controversiële tv-sterren als Maya Eksteen van voorheen Lief en Leed. Volgens De Boer heeft iedereen wel wat aan te merken op de kleding van tv-persoonlijkheden. “Vijftig procent vindt het mooi en vijftig procent vindt het lelijk. Maar het gaat erom dat ik er zelf achter sta en dat degene die ik kleed zich er lekker in voelt.” Bij comedy werkt hij anders: daar hoeft iemand er niet per se mooi uit te zien. “Het gaat om het karakter.” Overdrijven mag. Maar niet te veel. “Het mag geen karikatuur worden.” (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)