Kermis wijkt voor Stones

DEN HAAG, 11 MAART. The Rolling Stones zullen hoogstwaarschijnlijk hun Europese tournee op zaterdag 5 september afsluiten op het Haagse Malieveld. De traditionele kermis op het Malieveld zal voor het concert moeten wijken. De Nederlandse Kermisbond overweegt naar de rechter te stappen en een claim van 4,5 miljoen gulden tegen de gemeente in te dienen.

Mojo concerts, impresariaat van de Engelse rockband, voert onderhandelingen met The Stones om de tournee in Den Haag af te sluiten. Eerder geven ze vijf concerten in Amsterdam. Een aanvraag voor de benodige vergunning voor het optreden in Den Haag is volgens de gemeente al onderweg.

Volgens de woordvoerder van de gemeente Den Haag, die dit jaar 750 jaar bestaat, zal akkoord worden gegaan met de aanvraag en moet de kermis naar een andere plek of een ander tijdstip. “Dit is uniek: The Stones komen hier nooit meer terug.” De Nederlandse Kermisbond is furieus over de gang van zaken en overweegt naar de rechter te zullen stappen. Secretaris J. Boots van de bond: “De Prinsjesdagkermis vindt al vijftig jaar plaats op het Malieveld. Een andere datum gaat niet en een andere plek is er niet. Of we moeten Prinsjesdag verschuiven.”