Ahrends winst: 52 miljoen

AMSTERDAM, 11 MAART. Ahrend heeft zijn positie als een van de belangrijke spelers op de Europese markt van kantoorartikelen het afgelopen jaar verder versterkt. De omzet in deze sector nam met 20 procent toe, waarvan 13 procent door acquisities.

De nettowinst van Ahrend nam in 1997 toe met 24 procent tot 52 miljoen gulden. De omzet steeg met 10 procent tot 821,7 miljoen gulden.

De sterke groei bij de kantoorartikelen betekent dat deze sector het afgelopen jaar 43 procent van de omzet voor zijn rekening nam. Het jaar daarvoor was dat nog 40 procent. De activiteiten op het gebied van kantoorinrichting zorgen voor de rest van de omzet. Ahrend vertoont de tendens om meer internationaal te gaan opereren. Van de omzet kwam het afgelopen jaar 40 procent uit het buitenland. In 1996 was dat nog 37 procent.

Op het gebied van kantoorartikelen heeft Ahrend zijn positie door acquisities op de Duitse markt verder uitgebouwd.

Ahrend verwacht voor dit jaar een verdere verbetering van de winst. Op het gebied van kantoorinrichting moest het bedrijf het afgelopen jaar op de Duitse markt wel enige tegenvallers incasseren. De omzet daalde daar opnieuw meer dan de al tegenvallende markt, onder andere door de sluiting van twee niet rendabele verkoopvestigingen. Het gewone dividend over 1997 bedraagt 1,20 gulden (1996: 0,95 gulden) naar keuze uit te keren in contanten of aandelen.(ANP)