Tante-Agaath-regeling steeds populairder

De Tante-Agaath-regeling, een fiscaal begunstigde investeringsmogelijkheid voor kleine ondernemers, heeft sinds de invoering in 1996 een grote vlucht genomen. Het ministerie van Financiën denkt dat er onder de regeling al tegen de 800 miljoen gulden is verstrekt.

ABN Amro geeft komende maand nieuwe bankbrieven uit om aan de doorgaande vraag naar de leningen te kunnen voldoen. Volgens de regeling hoeven “suikertantes” die hun familieleden financieel helpen bij het beginnen van hun eigen bedrijfje onder meer geen belasting te betalen over de genoten rente. Deze ligt onder de geldende marktrente.

Behalve particulieren doken grote banken zoals ABN Amro en Rabo op de mogelijkheid die Vermeend bood met aparte Agaath-beleggingsfondsen, die de rol van de suikertante op zich nemen.