Pieter Roodhorst

Foto: Pieter Roodhorst van het bedrijf 'Roodhorst Haarwerken' is geen gewone kapper. Hij werkt niet in een kapsalon maar op verschillende locaties door het land én hij houdt zich bezig met de kapsels van zo ongeveer alle Hilversumse presentatrices. Van Tineke Verburg, tot Catherine Keyl, Sylvia Millecam en Loretta Schrijver van het RTL-nieuws. Op de foto doet Pieter het haar van Linda de Mol, die afgelopen zondag voor de tweede keer in haar loopbaan het Nationale Songfestival presenteerde.

Aan het songfestival bewaart Pieter goede herinneringen: negen jaar geleden kapte hij Linda er voor het eerst. Bovendien verzorgde hij tijdens de nationale voorronden het haar van Ruth Jacott die op internationaal niveau hoge ogen gooide met het nummer Vrede. Pieter probeert een eigen stijl na te streven, al luistert hij wel naar zijn 'klanten': “Ik zal nooit bij iemand die lang haar heeft en er niet om vraagt zomaar stekeltjes knippen”. (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)