Leasebedrijven weigeren boetes

UTRECHT, 10 MAART. De Bovag tekent namens de aangesloten autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen protest aan bij minister Sorgdrager (Justitie), omdat zij het slachtoffer dreigen te worden van achterstallige verkeersboetes van hun klanten.

Sinds vorig jaar neemt de politie in Friesland gedurende vier weken auto's in beslag van wanbetalers, ongeacht of zij de eigenaar zijn of niet. Slechts wanneer de achterstallige boete is betaald, krijgt de eigenaar de auto terug, ook wanneer de auto van een leasemaatschappij of verhuurbedrijf is. Woordvoerder R. Boon van de Bovag noemt de situatie “volkomen onacceptabel: de verhuurbedrijven moeten nu ofwel de boetes van hun klanten betalen, of krijgen te maken met een enorme inkomstenderving, omdat ze hun auto's niet kunnen verhuren”.