Frans Accor wil Postiljon-hotels overnemen

ROTTERDAM, 10 MAART. De tien Nederlandse Postiljon-hotels komen in buitenlandse handen. Het Franse bedrijf Accor (hotels en autoverhuur) praat met de aandeelhouders van Postiljon Beheer over verwerving van alle aandelen.

Accor wil de Postiljon-groep aansluiten bij zijn hotelnetwerk Mercure. Het Franse bedrijf exploiteert verder uiteenlopende ketens als Sofitel, Novotel, Ibis, Formule 1 en Etap.

Het beursgenoteerde Accor heeft een omzet van omgerekend zo'n 10 miljard gulden. Over 1996 rapporteerde het 1 miljard gulden winst. Postiljoen heeft vorig jaar 5 miljoen gulden nettowinst geboekt bij een omzet van 70 miljoen gulden. Er werken ruim 700 mensen, deels parttime.

Postiljon is eigendom van een aantal grote bedrijven en beleggers zoals Heineken, Atlas, de Nederlandse Participatie Maatschappij en Greenfield Capital. Daarnaast zijn er enkele particuliere aandeelhouders. Het initiatief voor de overname, die binnen twee maanden rond kan zijn, lag bij de Fransen.