Feijenoord - Roda JC: 2-1

Het ontslag van Martin Jol heeft voorlopig geen positieve invloed op het spel van Roda JC. De bekerhouder speelde gisteren tegen Feyenoord aanvallend rommelig en verdedigend naïef.

Het kwaliteitsverschil was schrijnend. Feyenoord kwam met geluk op voorsprong. Een schot van Vos werd verkeerd weggewerkt door Valgaeren. De bal kwam voor de voeten van Van Bronckhorst die doeltreffend uithaalde. Roda had vervolgens pech met een kopbal van Peeters die rakelings over de lat scheerde. In de tweede helft vergrootte Feyenoord zijn voorsprong uit een counter. Na een pass van invaller Kalou ging Cruz een combinatie aan met Van Bronckhorst. Cruz rondde de aanval af met een subtiel schot. In de laatste minuut verkleinde Obdam de achterstand, toen een schot van Peeters bij toeval via zijn scheenbeen in het net belandde.

    • Erik Oudshoorn