CSM versterkt positie in VS

Het voedingsconcern CSM wordt eigenaar van Cahokia Flour Company uit St. Louis, Missouri. Cahokia distribueert een groot aantal bakkerij-ingrediënten naar bakkerijen in de centrale en zuidelijke staten van de VS. Het bedrijf heeft vestigingen in St. Louis, Denver, Oklahoma City, Dallas, Houston, New Orleans en Atlanta.

De aankoop van Cahokia is volgens CSM een goede aanvulling op het al bestaande distributienetwerk van CSM in de Verenigde Staten. Cahokia Flour Company heeft een jaaromzet van ongeveer f 180 miljoen. Het bedrijf telt 110 werknemers. Het past in de strategie van CSM om zijn positie op de markten voor bakkerij-ingrediënten in Noord-Amerika en Europa verder te verstreken.

Nieuwe acquisities horen dan ook tot de mogelijkheden. Vorige maand nog maakte CSM de overname van Boehringen Ingelheim bekend, een Duitse distributeur van bakkerij-ingrediënten.