Agentes gewond na botsing metro

ROTTERDAM, 10 MAART. Twee vrouwelijke agenten van het regiokorps Rotterdam-Rijnmond raakten gisteravond zwaargewond, toen hun auto in botsing kwam met een metrotrein in Rotterdam-Oost. Beide agentes zijn opgenomen in het Dijkzigtziekenhuis.

Een 20-jarige agente ligt in coma met zwaar hersenletsel. Haar toestand is kritiek. Haar 26-jarige collega heeft een aantal botbreuken. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. Wel is bekend dat de agentes met zwaailicht en sirene de metrokruising overstaken op weg naar een spoedeisende melding. De metrotrein sleurde de auto tien meter mee. Vervolgens raakte de auto beklemd tussen een mast van de bovenleiding en de metro. Het duurde anderhalf uur voordat de agentes uit het wrak waren bevrijd. Een toekijkende metrocontroleur kreeg een hartstilstand. Hij kon ter plekke worden gereanimeerd.