Weekend

Beetje een dubweek. Had vier uitnodigingen voor Ahoy'. Een via de bank, een via Herman, een via een hockeyvriendin en een via een vrouwenbeleggingsclubje. Dus ik moest kiezen. Woensdag kon ik wel, maar wilde ik niet. Moest mijn Herman steunen. Hij is door de kiezers hardhandig uit de gemeenteraad geknikkerd.

Inderdaad: D66. Donderdag was ik er voor het eerst, maar zat ik in een erg suf vak. Veel filiaalchefs met hun betere klanten. Onderaannemers en computerboeren met hun leaseblondjes. Voelde me zeer ongemakkelijk. Vrijdag via Herman. Zag een bekende winkelier uit Velp, die iets te hard door het vak riep: 'Els, heb jij genoeg consumptiebonnen?' Kreeg last van heel veel schaamrood.

Weekend was heerlijk. Zat in het juiste vak. Veel vriendjes gezien. Ook veel gelachen. Bijna de hele club die zich sterk heeft gemaakt voor Mickey was er. Goeie jongens. Het is toch een groot menselijk drama.

De bank had alles perfect voor elkaar. Heerlijk eten, mooie wijnen, juiste ambiance om te netwerken. Ook genoten van alle zenuwdames die Richard en Daphne de hand wilden schudden. En nog meer van de jaloerse verbazing toen Richard op mij afstapte en vroeg: 'Els, hoe is het?' Als blikken konden doden was dit stukje nooit geschreven.

    • Els Verwoerd-Borgers