Voetbal Italie

In de Italiaanse competitie miste de Braziliaan Ronaldo een strafschop voor Internazionale. Doelman Buffon van Parma stopte de slappe inzet en vierde zijn redding op uitbundige wijze. Hij sprong in de hekken achter het doel, hoewel het spel niet stil lag. De Argentijnse spits Crespo maakte in de slotfase de enige treffer voor Parma, dat in de race blijft voor een plaats in de Champions League.

Inter verspeelde de tweede plaats op de ranglijst door de overwinning van Lazio op stadgenoot AS Roma (2-0). De Kroaat Boksic en de Tsjech Nedved scoorden in Stadio Olimpico. Lazio staat vier punten achter op koploper Juventus, dat een moeizaam gelijkspel behaalde bij Udinese. De thuisclub kwam aan de leiding door een verdwaalde voorzet van Bachini. Vlak voor tijd maakte Del Piero de gelijkmaker en daarmee zijn zestiende seizoenstreffer. De Nederlander Davids van Juventus kreeg zijn vierde opeenvolgende gele kaart