Stellingen

Aangezien kattengrit de tweede plaats inneemt in de Nederlandse afvalstroom, zou het sterke aanbeveling verdienen kattenbelasting te gaan heffen.

T.A. SCHUURS, Rijksuniversiteit Groningen

Het getuigt van weinig gezond verstand om bij de Amerikaanse juryrechtspraak te vertrouwen op het gezonde verstand van de gemiddelde Amerikaanse burger.

W. VAN VUUREN, TU Eindhoven

Ivan Grosny / Ivan de verschrikkelijke II (Sergei Eisenstein, 1945, Sovjet-Unie). Zwanenzang van de in 1948 overleden grootmeester Eisenstein is het tweede deel van een nimmer voltooid drieluik over de worsteling van de 16de-eeuwse tsaar Ivan de Verschrikkelijke om het Russische Rijk overeind te houden. Opera-achtig epos was tot 1958 verboden omdat Ivan 'zo zwak als Hamlet' zou worden afgeschilderd. Duitsl.1, 0.45-2.10u., grotendeels zwart-wit, nagesynchroniseerd.