Monty Python weer bij elkaar

ASPEN, 9 MAART. De nog levende leden van Monty Python gaan weer op tournee. Dat kondigde John Cleese afgelopen zaterdag aan bij een optreden van de groep tijdens het U.S. Comedy Arts Festival.

Het was voor het eerst sinds achttien jaar dat Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones en Terry Gilliam samen op het toneel stonden. Cleese zei dat de reünie zal bestaan uit een tien weken durende tournee langs Amerikaanse steden en Londen. Monty Python's Flying Circus, zoals de groep voluit heet, doorbrak in de jaren '60 en '70 vele taboe's. Op het podium in Aspen stond zaterdag op een tafel een urn, waarin zogenaamd de as van de overleden Graham Chapman zat. Nadat deze 'per ongeluk' was omgevallen, rolden de leden van Monty Python over elkaar heen om de resten op te ruimen. (AP)