Koning Hussein ontvangt Sharon

JERUZALEM, 9 MAART. In een aanwijzing van een verbetering in de verkilde relaties tussen Jordanië en Israel heeft de Jordaanse koning Hussein gisteren in Amman de Israelische minister van Infrastructuur, Ariel Sharon, ontvangen. Zij bespraken het vastgelopen Israelisch-Palestijnse vredesproces en Jordaans-Israelische projecten.

Sharon ontmoette eerder op de dag kroonprins Hassan. Verwacht wordt dat de kroonprins morgen een bezoek brengt aan Tel Aviv.

De onderlinge betrekkingen bereikten in september een dieptepunt als gevolg van de mislukte aanslag door de Israelische geheime dienst Mossad op een leider van de Palestijnse beweging Hamas in Amman. Twee Israelische agenten werden door de Jordaanse autoriteiten aangehouden, en pas vrijgelaten nadat Israel een groot aantal gevangenen had vrijgelaten, onder wie de geestelijk leider van Hamas, sjeik Yassin.

De ontmoeting met Sharon kwam na het aftreden van Mossad-chef Danny Yatom. Koning Hussein had verbetering van de relaties afhankelijk gesteld van Yatoms vertrek. “Het probleem is nu voorbij”, zei Sharon gisteren. (Reuters)