KBB verkoopt schoenketen Van Dalen

Koninklijke Bijenkorf Beheer gaat Van Dalen Schoenen verkopen aan Mexx Shoes. De verkoop van Van Dalen past in de plannen van KBB om de winstgevendheid van het concern te verbeteren. Van Dalen heeft 28 winkels in Nederland en België. Met inbegrip van het hoofdkantoor werken er bij Van Dalen ongeveer 190 mensen. KBB gaat ervan uit dat de verkoop van de schoenketen geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid.

Eind vorig jaar was er eerst sprake van dat KBB Van Dalen zou verkopen aan het detailhandelsconcern Macintosh. Macintosh zag echter van de overname af. Andere KBB-onderdelen die in de verkoop gingen zijn Decorette, Lampenier, kledingzaak Signature Jeans en reclamebureau PlusPoint. In augustus vorig jaar kondigde KBB ingrijpende maatregelen aan om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Van de 24.000 banen zouden er 3.000 moeten verdwijnen, waarvan 1.350 in Nederland.