Foto: Paul Harmsen

“Ik wilde iets dat bij haar past. In de winkels zijn alleen glitter & glamour-jurken te vinden, of simpele modellen. Ik zocht iets ertussen in.” Aldus ontwerper en stylist Paul Harmsen over de jurk die gisteren door zangeres Sylvia Samson tijdens het Nationale Songfestival werd gedragen.

Samson bereikte hierbij de voorlaatste plaats. Harmsen houdt zich met zijn bedrijf P.H. Costumes bv, dat 5 vaste medewerkers heeft en waarbij nog meer freelancers betrokken zijn, vooral bezig met kostuumproducties. Hiervoor wordt de kleding speciaal ontworpen en gemaakt. De tv-programma's van André van Duin zijn hier voorbeelden van, alsook het 'verkleedprogramma' Soundmixshow, de theaterproductie West Side Story en een show in de Efteling. Voor het modeprogramma Dat staat je goed doet Harmsen de styling. Hij is eindverantwoordelijke voor alle kleding in het programma. “Juist die afwisseling maakt het werk heel erg leuk.” (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)