Doelman Segers is weer een held in Wolverhampton

ROTTERDAM, 9 MAART. Hans Segers was zaterdag de gevierde speler van Wolverhampton Wanderers. De Nederlandse doelman stopte twee minuten voor tijd een strafschop van de Nederlandse aanvaller Jimmy Hasselbaink, die verzuimde Leeds United aan de gelijkmaker te helpen in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. Door een treffer van Goodman wonnen de Wolves met 1-0 op Elland Road. De club van Segers is de enige halve-finalist uit de eerste divisie.

De 36-jarige Segers raakte vorig jaar in opspraak tijdens een omkoopaffaire. Hij zou als doelman van Wimbledon illegaal hebben gegokt bij wedstrijden. Segers werd ook verdacht van omkoping. Maar de voormalige reservekeeper van PSV werd vrijgesproken. Zaterdag verving hij bij de Wolves eerste doelman Stowell.

Arsenal is nog niet zeker van een plaats bij de laatste vier. De Londense club speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen stadgenoot West Ham United. Pearce maakte de openingstreffer voor de bezoekers. Bergkamp zorgde uit een strafschop voor de gelijkmaker van Arsenal. Bij West Ham was de Franse doelman Lama de uitblinker. Hij werd eind vorig jaar in Frankrijk geschorst wegens gebruik van cocaïne. In Engeland is hij wel speelgerechtigd.

Newcastle United plaatste zich gisteravond voor de halve finales ten koste van Barnsley (3-1). Ketsbaia, Speed en Batty scoorden voor Newcastle, Liddle scoorde tegen. Het kwartfinale-duel tussen Coventry City en Sheffield United eindigde gelijk en moet worden overgespeeld. Dublin benutte in de 32ste minuut een strafschop, Marcello maakte op slag van rust gelijk.