Zweedse vrouwen staken strijd in Whitbread-race

SAO SEBASTIAO, 7 MAART. De EF Education heeft zich teruggetrokken uit de vijfde etappe van de Whitbread-zeilrace rond de wereld.

Schipper Christine Guillou gaf gisteren haar vrouwelijke bemanning opdracht de motor te starten. In de zesde etappe hoopt de Zweedse boot weer te kunnen starten. Op 14 maart zet de vloot koers richting Fort Lauderdale. “Als we zo door blijven gaan, zijn we op die dag nog niet in Sao Sebastiao”, zei Guillou. “We hebben geen wind, vorderen slechts heel langzaam en zitten zonder water.”

In de etappe van Auckland naar Sao Sebastiao ontmoette de EF Education, met aan boord de Nederlandse Marleen Cleyndert, niets dan tegenslag. Op 7 februari, zes dagen na vertrek uit Nieuw-Zeeland, brak een tuidraad, op 16 februari ging de mast verloren. Op 4 maart scheurde het grootzeil. “We hebben alles geprobeerd, maar hier konden wij niet tegenop”, zei Guillou. (AFP)