Website

De Tros profileert zich alweer enige tijd met allerlei Internetactiviteiten. De omroep heeft een uitgebreide en mooi vormgegeven website waarop behalve programma-informatie ook nieuwsberichten en online magazines te vinden zijn. En een 24-uurs webradiostation. Bovendien organiseert de multimedia-afdeling van de Tros allerlei webevenementen: enige tijd geleden werd een persconferentie met de Spice Girls live uitgezonden en maandelijks kan er een klassiek concert beluisterd en bekeken worden.

Het nieuwste multimediaproject van de Tros is 'desktop fitness'. Gediplomeerd instructrice Annelies van der Beek geeft via Internet elke dag een nieuwe fitnessles, die vijf minuten duurt. De oefeningen zijn te bekijken als filmpje of in tekst, alsmede te beluisteren en het “enige wat je erbij nodig hebt is je bureau en stoel”. De bedoeling is dat vooral mensen die veel achter de computer zitten de oefeningen doen. Zij behoren immers tot de risicogroep die RSI (Repetitive Strain Injury) kan oplopen, de ziekte waarbij spieren aan de hand, pols, nek, schouders of rug ontstoken raken door het continu herhalen van een beweging. Af en toe een oefening tussendoor werkt preventief, aldus een Tros-medewerker.

Een woordvoerder van de Nederlandse RSI-patiëntenvereniging (www.xs4all.nl/ NÑ rsi/) vindt het “goed dat de Tros mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen aanzet tot oefeningen”. Hij wijst er echter nadrukkelijk op dat uitsluitend 'gezonde mensen' de lessen moeten volgen. Wie klachten heeft die op RSI wijzen mag alleen oefeningen doen in overleg met een arts. (fitness.tros.com)

Blue Hawaii (Norman Taurog, 1961, VS). Succesvolle musical met Elvis Presley als reisleider en strandjutter in Honolulu. Bevat Elvis' latere herkenningsnummer 'Can't Help Falling in Love'; film-soundtrack was de best verkochte pop-lp van de jaren zestig. SBS6, 12.20-14.10u.