Neururer heeft wel contact, maar geen contract met Roda

ROTTERDAM, 7 MAART. De Duitse trainer Peter Neururer bevestigt dat het bestuur van Roda JC hem heeft benaderd om de ontslagen coach Martin Jol op te volgen. Volgens Neururer heeft hij zelf ook belangstelling voor een samenwerkingsverband met de voetbalclub uit Kerkrade, maar in tegenstelling tot eerdere berichten heeft hij nog niet getekend. “Ik voel er veel voor als de condities goed zijn”, zegt Neururer in een eerste reactie.

Neururer werd afgelopen najaar ontslagen bij FC Köln. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Schalke 04. De werkloze coach staat ook in de belangstelling van Borussia Mönchengladbach, waar trainer Norbert Meier op de schopstoel zit. “Ik werk het liefst in de Bundesliga, maar zou dit seizoen best in Nederland willen werken”, zegt Neururer.

Als de Duitse trainer voor de aanbieding van Roda kiest, moet hij de komende maanden samenwerken met assistent-trainer Eddy Achterberg. Die leidde gisteren de training in Kerkrade. Achterberg heeft bij het bestuur van Roda te weinig vertrouwen om het seizoen als hoofdtrainer af te maken. Vorig seizoen was hij voor een korte tijd verantwoordelijk voor het eerste elftal; met weinig succes.

Geldschieter en bestuurslid technische zaken Nol Hendriks noemde het ontslag van Jol gisteren onvermijdelijk. Hij nam vijftig procent van de schuld op zich. “Ik reken mijzelf veel aan. Jol is een goede trainer. We hebben vorig seizoen goed met elkaar gewerkt. De angst voor degradatie of voor deelname aan de nacompetitie is echter zo groot dat we in het belang van de club tot ontslag van Jol hebben moeten besluiten.”

Van de spelersgroep was alleen verdediger Regilio Vrede teleurgesteld. “Voor mij hoefde hij niet weg. Maar het bestuur heeft kennelijk een goede reden gehad.” Middenvelder Eric van der Luer hield zich op de vlakte. “Toen Jol werd aangesteld telde onze mening niet. Daarom heb ik er geen moeite mee dat we nu ook niet zijn ingeseind.” Aanvoerder Ger Senden leek te berusten in het ontslag. “Zo gaat het nu eenmaal in de voetballerij. Als de resultaten tegenvallen, gaat de trainer eruit.”