Fortuna houdt kans op Europees voetbal

ROTTERDAM, 7 MAART. Fortuna Sittard heeft gisteren in een gezapige Limburgse streekderby met ruime cijfers gewonnen van MVV, 4-1. Door de overwinning klom de thuisclub naar de zesde plaats op de ranglijst van de Nederlandse eredivisie. De nummers één tot en met vijf in de eindrangschikking zijn volgend seizoen verzekerd van Europees voetbal. MVV bezet de zestiende plaats.

Op het moeilijk bespeelbare veld in Sittard opende aanvaller Hamming de score in de twaalfde minuut. Met het hoofd maakte de Groninger zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 2-0 door een rake strafschop van verdediger Kool. Burke en invaller Lanckhor namen in de tweede helft de overige twee treffers voor hun rekening. Namens MVV scoorde de Braziliaan Emerson vijf minuten voor tijd uit een vrije trap.