Bedelbrieven

Mijn complimenten voor het artikel van Geert van Asbeck over de fondswerving in Nederland 'Tranentrekken op z'n Amerikaans' in de krant van 28 februari.

Ik heb het ongenoegen kennelijk met stip te zijn opgenomen in het gesignaleerde adressenbestand van Inter Europe en ik word werkelijk bedolven onder allerlei inderdaad agressieve bedelbrieven. Inmiddels ben ik wakker geworden en heb mijn donaties gestopt. Wat de Amerikanen echter wél hebben bereikt, is dat ik nu geen enkele charitatieve instelling meer vertrouw en dus ook wellicht bonafide instellingen niet meer betaal. Tot mijn verbazing, teleurstelling en ook wel een beetje verontwaardiging las ik dat staatssecretaris Schmitz niet optreedt tegen dit soort praktijken. Dat betekent, dat wij in Nederland blijven blootgesteld aan de misdadige activiteiten van buitenlandse (Amerikaanse) zakkenvullers.

    • J.F. Zwager