Aanhoudend herstel van Azië-fondsen

Het herstel van de beleggingsfondsen die zich op het Verre Oosten richten houdt aan. Vorige maand boekte de helft van de fondsen een positief resultaat; over de maand februari scoorden twaalf van de zeventien fondsen een positief rendement.

De meeste fondsen konden de MSCI-index over de maand februari overtreffen, vooral bij de fondsen aan de onderzijde van het klassement werden grote positieve rendementen behaald. Bij de 'Nederlandse' aandelenfondsen werd de index door alle fondsen gehaald, met uitzondering van het Orange Fund van Kempen & Co. en het Postbank Nederland Fonds.

Drie van de twaalf 'wereldwijde' aandelenfondsen behaalden een lager maandelijks resultaat dan de MSCI-index, daaronder het Robecofonds Rolinco, dat de laatste plaats in het klassement blijft bezetten.