Zutphen bewaart archief Gerhardt

ZUTPHEN, 6 MAART. Het Stadsarchief van de gemeente Zutphen zal het archief van de vorig jaar gestorven dichteres Ida Gerhardt voor het nageslacht bewaren. Het archief van de dichteres bestaat uit eigen manuscripten, brieven van J.C. Bloem, Gerrit Achterberg, Martinus Nijhof, Adriaan Roland Holst en Johan Polak.

Het Letterkundig Museum in Den Haag zou ook belangstelling hebben gehad, maar kon niet garanderen dat de collectie één geheel bleef. Het Stadsarchief van Zutphen zal hier in elk geval wel zorg voor dragen, aldus een woordvoerder.

De nabestaanden van de 92 jaar oud geworden Gerhardt zullen de collectie op vrijdag 20 maart aan de gemeente overdragen, die dan tot en met maandag 13 april een selectie zal tonen in het Stedelijk Museum van Zutphen. (ANP)