Zeven bundels genomineerd voor VSB Poëzieprijs

AMSTERDAM, 6 MAART. Voor de jaarlijkse VSB Poëzieprijs 1998 zijn zeven bundels genomineerd: Tot het ons loslaat van Rutger Kopland; De kleur van Groningen van Gerrit Krol, De karpersimulator van Erik Menkveld; (Robuuste tongwerken,) een stralend plenum van Tonnus Oosterhoff, Van de verliezer en de lichtbron van Kees Ouwens, Over liefde en over niets anders van Toon Tellegen en Tegen de tijd van Willem van Toorn.

Eind mei wordt bekend gemaakt wie de prijs, waaran een geldbedrag van ƒ 50.000 is verbonden, op 9 juni in ontvangst mag nemen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking worden in de Rode Hoed in Amsterdam twee middagen georganiseerd rond het werk van de genomineerde dichters.

De prijs wordt voor de vijfde keer toegekend. Eerdere winnaars waren Hugo Claus, Huub Beurskens, Leo Vroman en Gerrit Kouwenaar.

De jury bestaat dit jaar uit criticus, dichter en docent neerlandistiek Tom van Deel (voorzitter), hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde Wiljan van den Akker; schrijfster Fleur Bourgonje; recensente Yra van Dijk en Paul Gillaerts, hoogleraar Nederlands aan de vertalers en tolkenafdeling Katholieke Vlaamse Hogeschool in Antwerpen.