Winst Ballast Nedam stijgt 10 procent

ROTTERDAM, 6 MAART. Bagger- en bouwonderneming Ballast Nedam heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 100,3 miljoen gulden, een stijging van 9,6 procent. De omzet nam met 12,7 procent toe tot 4,3 miljard gulden, zo is vanochtend bekendgemaakt.

De winst per aandeel over 1997 nam eveneens toe met 9,6 procent, tot 10,03 gulden. Ballast keert vijf gulden dividend per aandeel uit, vijftig cent meer dan vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg van 91,7 miljoen gulden in '96 tot 113,3 miljoen vorig jaar. De orderportefeuille was met 3,3 miljard gulden zo'n 300 miljoen gulden kleiner dan in 1996. Het bestuur verwacht dat de nettowinst en de winst per aandeel dit jaar met ten minste vijf procent zullen groeien.

Nederland blijft het belangrijkst voor het concern, al nam de omzet hier af van 1,924 miljard tot 1,831 miljard gulden. Ballast Nedam IGB en Ballast Nedam Projectontwikkeling konden het hoge productieniveau van 1996 niet handhaven. De omvang van het werk in Zuid-Oost Azië nam af van 214 miljoen gulden tot 189 miljoen gulden, mede door overdracht van 50 procent in Ballast Indonesia Construction aan het Duitse Hochtief. De financiële crisis in de regio heeft overigens geen nadelige effecten voor het bedrijf gehad. Het bestuur is wel bezorgd over het verwerven van nieuwe opdrachten in die regio.