VAN STREEK 2

Noel Gallagher, gitarist van de popgroep Oasis, heeft wijlen prinses Diana een 'luiaard' genoemd. Een van prinses Diana's vroegere medewerkers. M. Michael Gibben, betitelde Gallaghers woorden als 'schandalig'. “Honderden personen zijn geschokt en vooral de kinderen van de prinses van Wales, de prinsen William en Harry, zijn van streek geraakt”, zei hij.

De precieze woorden van Gallagher in een Australische dagblad waren: “Ze is omgekomen bij een auto-ongeluk. Wat had ze anders moeten doen? De hele dag op haar achterste zitten, de luiaard? De helft van de Britse gezinnen gaat ongetwijfeld nooit naar het graf van hun grootmoeder, maar ze haasten zich wel om bloemen te gooien op de doodskist van een griet die ze nooit hebben ontmoet onder het mom dat ze daarmee goed doen.”

Gallagher, die overigens in Australië werd gearresteerd (en op borgtocht vrijgelaten) wegens het uitdelen van een kopstoot aan een fotograferende Oasis-fan, gaf ook nog te kennen dat hij niets ziet in het soort liefdadigheid die prinses Diana bedreef. Ook Britse popsterren lijken daar steeds minder in te zien. Zo sloegen de ex-Beatles Sir Paul McCartney en George Harrison een uitnodiging om op 27 juni op te treden op een concert ter nagedachtenis van prinses Diana af. Het concert zal plaatsvinden in Althorp Park, waar prinses Diana ligt begraven, en wordt georganiseerd door haar broer, graaf Spencer, die onlangs door een scheiding en zware promiscuïteit in het nieuws kwam. De Engelse gitarist Eric Clapton, die enige tijd de bijnaam God had, wil ook niet optreden in Althorp Park, en popzanger George Michael, nog prominent aanwezig op prinses Diana's begrafenis, ziet ook al niets in het herdenkingsconcert. De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti, die gewoonlijk veel aan liefdadigheid doet, komt ook al niet en zelfs Sir Elton John, die onlangs met het liedje dat hij op de begrafenis van prinses Diana zong alle verkooprecords brak, moest 'wegens tijdgebrek' de uitnodiging afslaan. Wel zullen de popgroep Wet Wet Wet, Sir Cliff Richard en de blinde Italiaanse zanger Andrea Bocelli optreden. Kaarten voor het concert gaan ongeveer 125 gulden kosten.