VAN STREEK 1

De Italiaanse ex-porno-actrice Cicciolina Ilona Staller heeft een rechtszaak verloren over de voogdij over haar vijfjarige kind Ludwig. De rechtbank in Rome heeft Ludwig woensdag toegewezen aan haar vroegere echtgenoot, de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons. De rechtbank was van oordeel dat Cicciolina, wier echte naam Ilona Staller is, 'te toegeeflijk' is en achtte de actrice niet in staat om 'Ludwigs ontwikkeling zich op correcte wijze te laten ontwikkelen'.

Eerder kwamen rechtbanken in Italië en de Verenigde Staten tot verschillende uitspraken over de voogdijkwestie. Soms wees de rechtbank het kind toe aan Koons, die de seksuele handelingen van Staller en hemzelf tot onderwerp van verschillende van zijn kunstwerken heeft gemaakt, dan weer kreeg de van oorsprong Hongaarse Staller de voogdij. De verschillende toewijzingen leidden tot herhaalde ontvoeringen van de kleine Ludwig door beide voormalige echtelieden.

“Ik houd van mijn zoon, ik leef voor hem”, zei Staller voor de Italiaanse tv. “Het is wreed.” Ze ontkende de beschuldigingen dat ze weinig tijd doorbracht met haar zoon en hem overliet aan babysitters die Italiaans noch Engels spraken. Staller, die een aantal jaren Italiaans parlementslid is geweest, kondigde aan dat ze in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak van de rechter.