Ramsj

Kathryn Harrison: Geschonden. Paperback, Meulenhoff 1994, van ƒ 36,90 voor ƒ 14,95. Het Martyrium Amsterdam, Ulysses Den Haag.

Tweede roman van deze Amerikaanse schrijfster wier debuut Thicker than water (1991) veel indruk maakte. Hoofdpersoon van Geschonden (oorspronkelijke titel: Exposure) is de 'mooie, slanke en chique' Ann Rogers, een gelukkig getrouwde, succesvolle producente van huwelijksvideo's. Maar dan wordt Ann onverhoeds geconfronteerd met haar jeugd en de herinneringen aan haar overleden vader, en raakt haar leven in een stroomversnelling. Ook Lady Angelica Rice, hoofdpersoon van Fay Weldons Splitting, heeft het zwaar het verduren. Onder druk van de naderende scheiding van haar echtgenoot, de brave Sir Edwin, heeft haar geest zich vertakt in een aantal geheel verschillende persoonlijkheden die voortdurend met elkaar in de clinch liggen. Goed en geestig geschreven. (De Boekenmarkt, van ƒ 44,10 voor ƒ 12,50).

    • Henk Lagerwaard