Griekenland steunt Macedonië

ATHENE, 6 MAART. De Griekse minister van Europese Zaken, Jorgos Papandreou, heeft gisteren verklaard dat zijn land Macedonië zal helpen bij de voorbereiding voor het EU-lidmaatschap. Hij zei dit in Athene na afloop van een onderhoud met Ognen Maleski, de Macedonische staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken.

De relaties tussen beide landen zijn gespannen, omdat Griekenland de aan zijn noordgrenzen gelegen republiek niet wil erkennen onder de naam Macedonië. Athene claimt de naam voor een streek in het noorden van Griekenland. De Griekse regering maakt van de kwestie geen halszaak, mede in het belang van een goede relatie met de Europese Unie. De woordvoerder van de Griekse regering, Reppas, maakte echter veel emoties los door tijdens een persconferentie gisteren te spreken van “Macedonië van Skopje”. (AFP)