Dubbeltwee al zeker van Spelen Sydney

DELFT, 6 MAART. De roeiers Pepijn Aardewijn en Maarten van der Linden zijn als eerste Nederlandse topsporters al zeker van de Olympische Spelen in Sydney in 2000. De Koninklijke Nederlandse Roei Bond zet alle middelen in om de zilveren-medaillewinnaars van Atlanta 1996 naar het goud te leiden. In eigen land heeft de lichte dubbeltwee geen concurrentie.

De beide achten blijven speerpunten. De nieuwe bondscoach Lieszner zei dat de vrouwenacht op het NK in juni voor het eerst te bewonderen is. De mannenacht vaart reeds begin mei in Keulen tegen internationale concurrentie. Voor het Nederlandse toproeien is dit jaar meer geld beschikbaar dan vorig jaar. De meevallende verkoop van krasloten ligt hieraan ten grondslag. Het scheelt drie ton. De begroting ging van 1,5 naar 1,8 miljoen gulden. (ANP)