Compensatie trage computer

ROTTERDAM, 6 MAART. Het computerbedrijf Civility is bereid de gemeente Amsterdam financiële compensatie te geven voor de computerproblemen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Over de hoogte van het bedrag voert het bedrijf binnenkort overleg met de gemeente. Een door Civility geleverde computer voor het tellen van de stemmen functioneerde woensdagavond niet.

Daardoor waren geen tussentijdse uitslagen mogelijk en liep de einduitslag flinke vertraging op. Burgemeester Patijn was woedend en zei woensdag al er weinig voor te voelen de rekening te betalen.

In Den Haag, waar de uitslag van de stemming pas na 2 uur woensdagnacht bekend werd en de tellingen van een stembureau ontbraken, gaat een extern bureau de verkiezingschaos onderzoeken. Dat kondigde burgemeester Deetman gisteravond aan.