Chelsea kansrijk door twee treffers Flo

ROTTERDAM, 6 MAART. Twee vroege bevliegingen van de Noorse aanvaller Tore Andre Flo hebben Chelsea in de kwartfinales van de Europa Cup voor bekerwinnaars een goede uitgangspositie bezorgd. De ploeg van speler/coach Vialli en doelman Ed de Goey, gisteren weer eerste keus, versloeg Betis Sevilla in Spanje met 2-1. Flo had al na twaalf minuten twee treffers gemaakt. De thuisploeg, met oud-Ajacied Finidi George in de gelederen, scoorde alleen via Alfonso Perez een minuut na rust tegen.

VfB Stuttgart kwam met de jarige en van een knieblessure herstelde verdediger Frank Verlaat (30) in Tsjechië bij Slavia Praag (1-1) na veertig minuten op achterstand door toedoen van Vacha. Zes minuten na rust maakte Poschner gelijk na een blunder van de Tsjechische doelman Stejskal. Ziegler, De 21-jarige doelman aan de andere zijde, onderscheidde zich voor bijna tienduizend kijkers in positieve zin door een strafschop van Vagner te keren.

Verlaat toonde zich verbolgen over de arbitrale leiding. “Hun doelpunt werd gemaakt in buitenspelpositie. Maar dat niet alleen, bijna alle beslissingen in de eerste helft waren in ons nadeel. Maar we hebben ons niet gek laten maken. Over twee weken moeten we echter wel op onze hoede zijn. Die Tsjechen zijn sterk.”

Bij AEK Athene-Lokomotiv Moskou vielen geen doelpunten, wel twee rode kaarten voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd mocht invaller Dobos na acht speelminuten inrukken wegens een te felle tackle, verdediger Karayannis volgde hem in de slotminuut na zijn tweede geel. Zij kregen voor 30.000 toeschouwers de kaarten voorgehouden door de Nederlandse arbiter Dick Jol.

De Grieken raakten naar gelang de wedstrijd vorderde geïrriteerd omdat ze de sterke defensie van Lokomotiv niet wisten te slechten. Het merendeel van de tijd was de thuisploeg in de aanval, maar tot goede kansen leidde dat amper. De Russen kwamen ondertussen nauwelijks over de middenlijn. Coach Yoeri Syomin toonde zich tevreden en beloofde offensieve beterschap. “We hebben goed verdedigd. In Moskou zullen we aanvallen.” (ANP/Reuters/SID)