Babyboom

Er zijn de afgelopen maanden in de Nederlandse dierentuinen zoveel jonge dieren geboren, dat sommige mensen de Engelse uitdrukking 'babyboom' gebruiken. Dat 'boom' spreek je uit als boem, het geluid van een explosie, en dat betekent babyboom ook: een geboortegolf, een explosieve groei van het aantal baby's.

In het Noorder Dierenpark in Emmen, is het op 22 december geboren jonge olifantje Tsje Pyan buiten te zien, met zijn jonge neefje Aung Naing Lay, in de kudde van nu twaalf olifanten in Emmen. Ook is er een neushoorntje geboren in het Noorder Dierenpark, een witte neushoorn, die de naam Banyari gekregen heeft. In Blijdorp in Rotterdam, is zoals bekend ook een neushoorntje geboren, een pantserneushoorntje, waarvoor de lezers van de Kinderpagina de naam Kaila Padam bedachten (roepnaam Kai). Maar er zijn nog veel meer dieren in Blijdorp geboren: een girafje, (en er is nog een op komst), een Aziatisch olifantje (een jongetje), een zeldzame bladaap (een zogenoemde mutslangoer) nog meer kleinere dieren. In Artis, de Amsterdamse dierentuin is de afgelopen maanden ondermeer een zeldzame slangenetende kraanvogel uit het ei gekropen, een seriëma. Er is een jonge lama te zien en een eind vorig jaar geboren jonge mandril, de aap met een regenboogkleurige snuit.