Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Human interest

Andrée Putman

Hartelijk dank voor het prachtige portret van Andrée Putman in het CS van 20-2. Een paar toevoegingen: ook werk van Bram van Velde zal deel uitmaken van de tentoonstelling van Franse en Amerikaanse beeldende kunstenaars in het Guggenheimmuseum te New York in september.

Andrée Putmans eerste architectuurproject, het huis van de minister van Cultuur, Michel Guy, te Saint-Tropez in 1964, werd ingericht met onder meer gouaches van Bram van Velde. Op mijn vraag om een gesprek over de schilder, een vriend van haar ex-man, antwoordde mevrouw Putman in 1991 dat ze te veel 'souvenirs douloureux' had om me te ontvangen.