Zee geeft kunstwerk terug

ZANDVOORT, 5 MAART. Het vijf ton wegende kunstwerk De Stoel, dat in september 1994 van het Zandvoortse strand in zee wegspoelde, is daar woensdag teruggevonden door de reddingsbrigade. Dat meldt de Stichting Kunstcircus, die destijds het initiatief tot de plaatsing van De Stoel van Paul van den Berg nam.

De Stoel, die zeker vijf jaar in de branding moest blijven staan, werd in 1994 al de volgende dag door de machtige zee meegenomen. Rita Aker van de Stichting Kunstcircus is opgetogen over de staat waarin De Stoel na vier jaar in het zilte nat nu verkeert: “Het is mooier geworden. Er zitten schelpen en zeesterren op, het is op een mooie manier aangevreten en begroeid.”

Niet bekend

De kunstenaar was woensdagmiddag nog niet van de terugkeer van zijn werk op de hoogte. “Hij is verhuisd en we kunnen hem niet meer traceren.” (ANP)