Vicenza verdacht van omkoping in Italiaanse Serie A

ROME, 5 MAART. De Italiaanse voetbalbond verdenkt Vicenza ervan afgelopen zondag de competitiewedstrijd tegen Brescia te hebben verkocht. Vandaag speelt de Serie A-club in Kerkrade tegen Roda JC, in de kwartfinales van het toernooi om de Europa Cup voor bekerwinnaars. De bond heeft een onderzoek ingesteld naar vermeende afspraken rond het duel tussen de twee degradatiekandidaten.

Vicenza won het duel met 2-1. Na afloop gingen spelers en begeleiders van beide clubs met elkaar op de vuist. De incidenten trokken de aandacht van de rapporteurs. Met 26 punten is Vicenza slechts drie punten verwijderd met de vierde degradatieplaats. Brescia staat met 23 punten op die positie. Omdat elk punt welkom is in de strijd tegen degradatie, zouden beide partijen volgens de bond vooraf een gelijkspel overeengekomen zijn. Zowel Vicenza als Brescia ontkent de aantijging. (ANP)