Verzet van politici tegen duel Nigeria

ROTTERDAM, 5 MAART. De oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nigeria, ter voorbereiding op het WK voetbal in Frankrijk, staat op losse schroeven. Duitse politici hebben bezwaar tegen de komst van de Nigeriaanse internationals wegens de schendingen van de mensenrechten in het West-Afrikaanse land.

De parlementscommissie voor Economische samenwerking en Ontwikkeling heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken verzocht de Nigeriaanse delegatie de benodigde visa te weigeren. Volgens voorzitter Manfred Lischewski sluit dat aan op de sportboycot van de Europese Unie. “Deze voetballers toelaten zou een heel fout politiek signaal zijn.”

De Duitse voetbalbond toonde zich gisteren onaangenaam verrast met het initiatief. “We hebben voor dit duel al in december schriftelijk toestemming gekregen van Buitenlandse Zaken”, zei een woordvoerder. De wedstrijd staat voor 22 april in Keulen op de agenda. Op 6 juni speelt Nigeria een oefenwedstrijd tegen Nederland.