Qualifier in tennisfinale Rotterdam

Het tennistoernooi van Rotterdam krijgt tenminste één ongeplaatste finalist. De Belg Johan van Herck, de nummer 81 van de wereld, schakelde gisteravond in de tweede ronde Sergi Bruguera uit, 7-6 en 6-3. De als zesde geplaatste Spanjaard was de laatste speler in het onderste deel van het speelschema met een beschermde positie.

In de andere helft plaatste Patrick Rafter zich wel voor de kwartfinale. De nummer één van de plaatsingslijst versloeg de Italiaan Davide Scala, 6-3 en 6-4. Paul Haarhuis had gisteren in de eerste ronde weinig in te brengen tegen de Roemeen Adrian Voinea, 6-3 en 6-4. Haarhuis, die onlangs een paar toernooien verlof nam omdat hij vader werd, retourneerde matig en speelde zonder veel bezieling. “Het vaderschap heeft niks veranderd aan mijn wil om te winnen”, zei de 32-jarige veteraan. “Maar ik miste wedstrijdritme en daardoor zelfvertrouwen.” *** BRS DOCIMENT BOUNBDARY ***

    • Arjen Ribbens