Nederlaag voor leger in Colombia

BOGOTA, 5 MAART. Het Colombiaanse leger heeft een van de zwaarste nederlagen uit zijn geschiedenis geleden tegen de linkse guerrillabeweging FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia), in de zuidelijke provincie Caqueta.

FARC-commandant Fabian Ramirez, een marxist die ervan wordt beticht zijn inkomsten te putten uit belasting op cocaïnehandel, heeft over de radio gezegd ten minste 50 man anti-guerrillatroepen van een eenheid van 120 man te hebben gedood tijdens gevechten in de jungle.

Bronnen binnen het leger melden dat 30 soldaten zijn gesneuveld, maar lokale commandanten zouden 100 lijkzakken hebben besteld. Het Colombiaanse leger heeft helikopters, bommenwerpers en versterkingen gestuurd naar Caueta, maar erkent weinig zicht te hebben op wat zich in het oerwoud afspeelt.

Het FARC heeft de militaire activiteiten opgevoerd in verband met de verkiezingen voor het Colombiaanse Congres, komend weekeinde. Afgelopen week werden al tien burgemeesters ontvoerd. (AP, Reuters)